Realistiska sexdockor av den bästa kvalitén till oslagbara priser! 2-4 dagars diskret leverans direkt till dörren och alltid fri frakt! Gör som tusentals nöjda svenskar och köp din sexdocka hos Docklandet! Svensk support och 100% diskret. Du kan även hämta din docka direkt hos oss i Borlänge. Välkommen!
Skötselråd och rengöring -

Här kommer några tips på hur du bäst sköter om din docka för att hålla den ren och fräsch, och för att maximera livslängden!

Förvaring

Dockan levereras i en rejäl kartong med vadderad insida.

Denna låda fungerar ypperligt att förvara dockan i.
Lådan kan såklart också snyggas till av den kreative.

Förvara inte dockan med alltför böjda leder eller i konstiga positioner.
Det kan skada dockan i längden när lederna utsätts för konstant tryck genom att vara böjda under längre tidsperioder. Förvara den gärna i samma position som den hade i lådan!

Låt inte dockan ligga på eller mot hårda material under långa perioder, det kan deformera dockan i längden. Låt den vila på mjukt underlag.

Låt inte dockan stå i direkt solljus under lång tid då detta kan ge skador och missfärgningar av materialet. När den inte används ska du förvara den på ett mörkt och svalt ställe, exempelvis en garderob eller varför inte lådan den kom i!


Rengöring av sexdocka

Rengör dockan innan du använder den för första gången för att få bort eventuella restprodukter från fabrik och produktion.

Vid normal användning och skötsamhet behöver dockan inte rengöras särskilt ofta.
När du vill rengöra din sexdocka rekommenderar vi att du använder vanligt vatten och flytande tvål.
Använd helst inte andra slags rengöringsmedel då detta kan skada materialet. 

Använd en trasa med ljummet vatten för att torka av dockan vid utvändig rengöring. Låt sedan dockan torka. Du kan torka försiktigt genom att dutta en bomullshandduk, men använd inte en hårtork.
Efter att dockan är torr så kan man om man vill pudra den med talk (babypuder) vilket ger huden en extra mjuk känsla; detta kan också förlänga hållbarheten. 

Rengöring av vagina, anal och mun

TPE är ett relativt poröst material vilket innebär att bakterier kan börja växa ifall dockan inte rengörs som den ska.
Men är du själv fräsch och upprätthåller en normal personlig hygien så behöver din sexdocka oftast inte göras rent speciellt ofta.

Du kan även använda kondom för att förenkla invändig rengöring.

Låt dockan sitta på en pall eller en stol i duschen när du tvättar den invändigt då det blir lättare att komma åt. Ett badkar funkar såklart också bra.
Placera en tät påse eller liknande över dockans huvud om det är risk för att det blir för blött. Dockor som har stående fot bör ej utsättas för vatten under längre tid och ej heller badas med. Detta då metallen i foten kan bli rostigt.

För att göra rent inuti sexdockan kan man f.ex. använda sig av en så kallad douche (medföljer dockorna). Det är en liten pump som du fyller med vatten, för in i dockan och sedan spolar rent med. Det går såklart även bra att spola med vanlig dusch eller slang också, men var försiktig med trycket så inte dockan spricker invändigt. Se till att det torkar ordentligt invändigt, du kan stoppa in en handduk som suger upp det sista av vattnet.

Rengöring av huvud

Separera huvud och kropp och om möjligt, ta av peruken.
Doppa en svamp eller en bomullstrasa i varmt tvålvatten och dutta försiktigt på sexdockans ansikte. Var extra försiktig kring ögonen och ögonfransarna. Torka varsamt med en torr mjuk trasa som inte repar, och låt huvudet lufttorka innan du sätter tillbaka det på kroppen.


Metallskelettet

Utöver TPE eller silikon består dockan av ett skelett av metall. Trots att det är av hög kvalitet och väldigt tåligt klarar det såklart inte av hur mycket som helst. 

De flesta sexdockor är väldigt flexibla men belastas de alltför kraftigt finns det en risk att den skadas. Förvara inte dockan med böjda leder när du inte använder den då metallskelett kan skadas, utan böj tillbaka kroppsdelarna till dess ursprungliga "vilande" positioner för att förlänga hållbarheten.


Hår och smink

Perukerna är avtagbara och kan tvättas med vanligt schampo och balsam, precis som vanligt hår. Kamma peruken när den är torr. 

Man kan använda smink på dockan men se till att använda sådant smink som man kan tvätta bort med vanligt vatten utan att behöva använda starka sminkborttagningsmedel, detta för att minimera risken för skador på huden.

Läppbalsam eller läppglans kan ge en härlig lyster till dockans läppar! Men var försiktig med att använda vanliga läppstift då de lätt kladdar och färgar av sig. 

Det finns även permanenta sminkprodukter som går att använda på din sexdocka. De vanligaste är läppstift, rouge och ögonskugga. För mer tips om dessa produkter, hör av dig till oss eller prata med en smink- eller hobby-butik. 


Minska risken för fläckar på sexdockan

Eftersom TPE är ett ganska poröst material kan det uppstå fläckar om man inte är försiktig.

Använd därför inte färgade kläder som riskerar att färga av sig, speciellt inte ifall de inte är tvättade innan. Även mörka kläder som är färgade med dålig kvalitet kan färga av sig ifall de är i kontakt med dockan under en lite längre tid.

Placera heller inte tidningar nära dockan, dessa riskerar att färga av sig med trycksvärta.

Docklandet - Upp till 60% rea på sexdockor av högsta kvalitet. Köp din sexdocka idag, expressleverans till hela Norden och även upphämtning i Borlänge. Sexdockor även kallat real dolls. Sveriges största utbud och bästa priser med tusentals nöjda kunder!

Om du har andra funderingar kring skötsel av din sexdocka, tveka inte att höra av dig till oss på info@docklandet.se

Glöm inte att läsa vår F.A.Q med vanliga frågor och svar.

Vi har ett nära samarbete med WM-Doll och har redan levererat hundratals dockor till nöjda svenska kunder. Absolut högsta kvalitet till det bästa priset!

- WM Doll's egna instruktioner för hantering och vård av sexdockor -

Hur man sköter sina WM-dockor, drift- och underhållsinstruktioner (översatt till svenska)

1. Ytterlagret är tillverkat av elastisk TPE (termoplastiska elastomerer) med hög standard kopplat med epoxihartser i fast kroppsform och fint utformat skelett. Allt material uppfyller nationella hälso- och säkerhetsstandarder som är ofarliga för människor och miljövänliga.

2. Skelettet och lederna gör att modellen kan posera i många positioner och stilar, vilket ger en väldigt realistisk upplevelse. För hållbarhet, placera inte dockan i utsträckta eller böjda positioner under långa tidsperioder. Även om TPE-materialets elasticitet är fantastiskt slitstark och hållbart så kan överdriven töjning under lång tid resultera i deformering. Flytta modellen till sin ursprungliga position, med händerna vilade nedåt, efter användning.

3. Det är standardförfarande under tillverkningen att montera och placera dess skelett på exakta punkter. Olika stöd fästes under injektionsprocessen, så det kommer att finnas några små fyllningar på dessa hål som inte klassificeras som tillverkningsfel.

4. Undvik vassa föremål eller knådning med överdriven styrka.

5. Var alltid försiktig vid användning av kläder på din sexdocka. Tvätta alltid plaggen minst 2-3 gånger innan användning för att säkerställa att de inte färgar av sig. 

6. Utsätt inte modellen för solljus under en längre tid. Detta kan öka åldrandet av TPE -material och förkorta livslängden på dockan.

7. Om veck eller tryckmärke uppstår kan du applicera varm handduk på det veckade området för att få bort märket. Tryckmärken försvinner ofta av sig själva med tiden. En värmepistol går att använda för att mjuka upp material och laga skador.

8. Damm och smuts kan rengöras med vanlig tvål i dusch eller skumbad. Rengör försiktigt med handflatan och se upp med fingernaglar och grova eller vassa material som kan påverka eller repa ytan. Efter torkning rekommenderas att applicera talk-pulver eller majsstärkelsepulver. Modellen blir som ny igen. Vi rekommenderar starkt kontinuerligt underhåll av din modell.

9. Om modellens yta har fått repor, skär-märken eller hål, använd det medföljande TPE-limmet för att täta. Rengör det detekterade området med sminkborttagare innan du limmar. Se till att den defekta ytan inte är spänd när du applicerar TPE-lim. Härdningstiden är ungefär en halvtimme.

Om du har andra funderingar när det gäller tekniska aspekter eller underhåll av modellen, tveka inte att kontakta oss på Docklandet för ytterligare hjälp. Du har garanti och livslång support från oss på din WM-docka.

Sveriges största och enda utbud av WM-Dolls. De absolut finaste sexdockorna av högsta kvalitet, premium TPE, cyberskin vagina, gel bröst, full size sexdolls, mini sexdoll, torso sexdoll.