Skötsel och rengöring

Vid normal användning och skötsamhet behöver inte dockan göras ren speciellt ofta. Här kommer i alla fall några tips om hur du sköter om din docka! 


Förvararing

  • Dockan levereras i en rejäl kartong med vadderad insida. Denna låda fungerar ypperligt att förvara dockan i. Lådan kan såklart snyggas till också för den kreative!
  • Förvara inte dockan med alltför böjda leder eller i konstiga positioner. Det kan skada dockan i längden.
  • Låt inte dockan ligga på eller mot hårda material under långa perioder, det kan deformera dockan lite i längden. Låt den vila mjukt. 
  • Låt inte dockan stå i direkt solljus under lång tid. 


Rengöring av sexdocka

När du vill göra ren din sexdocka rekommenderar vi att ni använder vanligt vatten och flytande tvål. Använd helst inte andra rengöringsmedel. 

Använd en trasa med ljummet vatten för att torka av dockan vid utvändig rengöring. Låt sedan dockan torka. Efter att dockan är torr så kan man om man vill pudra den med talk (babypuder), detta ger huden en extra mjuk känsla och kan även höja hållbarheten. 

Rengöring av vagina, anal och mun

TPE är ett relativt poröst material vilket innebär att bakterier kan börja växa ifall dockan inte rengörs som den ska. Men är du själv fräsch så behöver din sexdocka oftast inte göras rent speciellt ofta.

Du kan även använda kondom för att slippa invändig rengöring.

Låt dockan sitta på en pall eller en stol i duschen när du tvättar den invändigt. Det är lättare att komma åt då. Ett badkar funkar också bra såklart. Placera en tät påse eller liknande över dockans huvud om det är risk att det blir för blött. 

För att göra rent inuti sexdockan kan man t.ex. använda sig av en så kallad douche (medföljer dockorna). Det är som en liten pump som du fyller med vatten, för in i dockan och sedan spolar rent med. Det går såklart även bra att spola med vanlig dusch eller slang också, men var försiktig med trycket så inte dockan spricker invändigt. Se till att det torkar ordentligt invändigt, går att stoppa in en handduk som suger upp det sista vattnet.


Metallskelettet

Utöver TPE eller silikon består dockan av ett skelett av metall. Trots att det är av hög kvalitet och väldigt tåligt klarar det såklart inte av hur mycket som helst. 

De flesta sexdockor är väldigt flexibla men belastas de alltför för kraftigt finns det en risk att den skadas. 


Hår och smink

Perukerna är avtagbara och de kan tvättas med vanligt schampo och balsam, precis som med vanligt hår. Kamma peruken när den är torr. 

Man kan använda smink på dockan men se till att använda sådant smink som man kan tvätta bort med vanligt vatten utan att behöva använda starka sminkborttagningsmedel. 

Läppbalsam eller läppglans kan ge en härlig lyster till dockans läppar! Men var försiktig med att använda vanliga läppstift då de lätt kladdar och färgar av sig. 

Det finns även permanenta sminkprodukter som går att använda på din sexdocka. Det vanligaste som brukar användas är läppstift, rouge och ögonskugga. För mer tips om dessa produkter, hör av dig till oss eller prata med en smink eller hobby-butik. 


Minska risken för fläckar på sexdockan

Eftersom TPE som sagt är ett ganska poröst material kan det uppstå fläckar om man inte är försiktig.

Använd därför inte färgade kläder som riskerar att färga av sig, speciellt inte ifall de inte är tvättade innan. Även mörka kläder som är färgade med dålig kvalitet kan färga av sig ifall de är i kontakt med dockan under en lite längre tid.

Placera heller inte tidningar som riskerar att färga av sig med trycksvärta nära dockan.Om du har andra funderingar kring skötsel av din sexdocka så släng iväg ett meddelande till oss så svarar vi snarast! info@docklandet.se

Glöm inte att spana in våran F.A.Q med vanliga frågor och svar!