0

Din varukorg är tom

Köpa sexdocka (Real Doll Köp Guide)

Köpa sexdocka. Här kan du läsa om saker att tänka på inför ett köp av sexdocka. Det finns många viktiga saker att ha koll på om man ska köpa en sexdocka. Här tar vi upp det viktigaste att tänka på inför ett köp av sexdocka.

Så gör du för att köpa en passande sexdocka (köpguide!)


Att köpa en sexdocka är ofta en bra idé, men hur köper du den sexdocka som passar bäst för dina behov?


Den frågan och fler svarar vi på i denna artikel!


5 tips för att köpa en sexdocka som passar


⦁ Köp en docka i rätt material.
⦁ Köp en docka i rätt storlek.
⦁ Köp en docka med rätt funktionalitet.
⦁ Köp en docka till rätt pris.
⦁ Köp en populär sexdocka om du är osäker.


Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj.


1. Välj en sexdocka i rätt material

Sexdockor kan inte jämföras med andra, det vill säga enklare sexhjälpmedel såsom dildos och dylikt. Sexdockor måste nämligen vara tillverkade av ett så pass naturtroget material att de mest intima delarna känns riktiga och naturtrogna.
Dessa typer av dockor finns i bland annat silikon och TPE, som är en termoplastblandning. Båda av de materialen fungerar perfekt för sexdockor om de används på rätt sätt.
Silikon är ett icke-poröst material som tål såväl värme som kyla på ett bra sätt. Silikondockor är även enkla att hålla rena och de är så även hållbara över tid. Det sämsta med silikondockor är egentligen bara att silikon är ett dyrt material vilket också märks på slutpriset för dockan. Silikondockor kan både vara mjukare och hårdare i materialet. Desto hårdare silikon desto mer detaljrikedom går att få i gjutning och målning. Därför har vissa dockor ett hårt silikonhuvud och en mjukare kropp.
TPE-dockor ä i sin tur billigare, men om du köper en sådan docka får du vara med på att det kan krävas lite mer underhåll jämfört med en silikondocka. Samtidigt är det värt att veta att TPE-dockor av premiumkvalitet är det bästa valet för alla som vill ha mycket sexdocka för pengarna. En fördel med TPE är att det är relativt lätt att laga själv då materialet går att värma upp.
TPE är alltså nästan lika naturtroget som silikon, men betydligt billigare. Så om du har en bestämd budget du inte får spräcka och du inte har någonting emot att rengöringen blir lite jobbigare rekommenderar vi en TPE-docka.

2. Välj rätt storlek på dockan

Den storlek du ska välja på dockan beror i stort på en faktor, nämligen hur stor du själv är. Dockan ska idealt vara lite mindre och lite lättare än dig. Främst då hantering blir smidigare och det blir lättare att variera mellan olika sexställningar då.
Desto mindre docka desto lägre pris generellt sätt, så detta är såklart också en faktor vid val av storlek. En annan faktor att ha i åtanke är hur man tänkt att förvara sin sexdocka.
En vanlig orsak till att folk vill returnera en docka är att man upplever den för tung. Så vikten är viktig (!) att ha i åtanke inför ett köp av sexdocka. En full-size docka är alltid en stor tung pjäs.

3. Välj rätt funktionalitet på dockan

I princip alla sexdockor har en anal, en vagina och en mun som ser ut och känns mycket verkliga. Men de sakerna är bara själva grundutbudet, för om du väljer en docka av särskilt bra kvalitet får du bland annat:

⦁ Mycket naturtrogna bröst
⦁ En mer naturtrogen mun som är bättre för oralsex
⦁ Händer med leder som känns och ser extremt realistiska ut
⦁ Extra mjuk rumpa, ådror, rodnad, viktreducering, vacuum vagina
⦁ Fler detaljer såsom mer verkliga ögon, extra rörligt skelett, mm

Vilka uppgraderingar och funktioner dockor har skiljer sig mellan fabrikat. Vissa märken har funktioner inkluderade som standard medan andra har de som tillval. Pris kan därför variera rejält mellan dockor och då är det bra att veta vad som ingår.

4. Välj en docka till rätt pris

En sexdocka kostar i regel mellan cirka 5 000 och 25 000 kr. Faktorer som avgör priset inkluderar främst:
⦁ Vilket material dockan är tillverkad av.
⦁ Hur stor dockan är.
⦁ Hur naturtrogen dockan är.
Hur mycket du känner att du vill betala är individuellt, så vi ska inte försöka påverka dig åt något håll. Men som sagt, en budget-TPE-docka är ett bra första val om du har en lite snävare budget.

5. Välj en docka som många gillar om du är osäker

Om du är osäker är det bäst att köra på ett säkert kort, alltså en sexdocka som många andra gillar. Det finns många dockor i vårat sortiment som är extra populära bland våra kunder. Våra dockor är uppdelade i kollektioner efter storlek och märken, i toppen av varje kollektion kan du se vilka dockor som är populärast!


Anledningar till att folk köper sexdockor


⦁ Köpa som sexpartner till sig själv
⦁ Köpa som sexpartner för par-lekar
⦁ Köpa för att få en närvarokänsla i hemmet
⦁ Köpa för användning som modell för fotograferingsuppdrag
⦁ Köpa för cosplay klädsel mm, populärt bland dock-fantaster på Instagram
⦁ Köpa för att prova på ett dock-förhållande! Vanligare än vad man kan tro, även om det i de flesta fall är mer ett kul rollspel än helt seriöst
⦁ Köpa för att öva Shibari-knytning (Japansk repkonst med bdsm-inslag)
⦁ Köpa som samlingobjekt, vissa har imponerande samlingar hemma som kan få vem som helst knäsvag. Ett harem är ett harem, konstgjort eller ej!
⦁ Köpa som utställningsobjekt i hemmet, tex. i konstinstallation eller som påklädd "staty". Ozzy Osbourne har 5 dockor i olika stilar uppställda hemma!

Vi pratar dagligen med nya och gamla kunder och vi kan säga att målgruppen för köp av sexdockor är väldigt spridd! Det gemensamma som många av våra kunder har är ett gott humor och nyfikenhet på livet och sexdockor (såklart!). De flesta av de som köper sexdockor är män (tro det eller ej) och medelåldern på de som handlar mest är runt 40-70 år. Men vi har väldigt många kunder i åldrarna 25-45 år och 70-80 år också, även under och över de åldrarna dyker upp ibland! Sen har vi såklart oftast inte speciellt bra koll alls på våra kunders ålder då detta är privat, men Google har viss diskret statistik och så möter vi ju en hel del kunder som besöker oss på plats i Borlänge!


Vad bör jag vara försiktig med inför köp av sexdocka?


⦁ Köpa sexdockor direkt från Kinesiska agenter och butiker. Det är väldigt lätt att bli lurad då det är väldigt vanligt med piratkopierade sexdockor. Framförallt märket WM-Doll är drabbat här. Alla tillverkare av sexdockor har gränser för "lägsta pris" på sina dockor. Butiker får alltså inte sälja dockorna för lägre pris och skyltar man med detta ändå så rör det sig alltid om fake-dockor och lurendrejeri

⦁ En annan risk med att köpa från Kina eller internationella butiker är att du inte kan returnera dockan eller få support efter att du fått din docka. Många av de största internationella butikerna framstår som att de är placerade i EU eller USA men är Kinesiska butiker rakt av. Vi försöker alltid hålla våra priser i samma klass som andra stora aktörer.

⦁ Det finns ganska många andra butiker i Sverige som säljer sexdockor. Vi har relativt bra koll på övriga aktörer och vårat fokus är alltid noga utvalda dockor av högsta kvalitet till ett bra pris. Vi kommer aldrig att "prata skit" om andra men vi anser att våra dockor är på en helt annan nivå än våra konkurrenters. Vilket du själv lätt märker om du skulle jämföra våra dockor eller forska lite bland märken, utbud och de priser som erbjuds

⦁ Inför köp av docka är det alltid noga att ha dockans storlek och vikt i åtanke, detta tål alltid att nämnas igen

⦁ Pris, fabrikat, material är såklart också alltid viktiga faktorer inför ett köp. Det finns anledningar till att priserna skiljer sig så rejält mellan olika dockor. Precis som pris skiljer sig mellan klädermärken, bilmärken osv. Detta är en investering för livet delvis och man får vad man betalar för.

⦁ I övrigt kan vi inte komma på något mer speciellt du behöver tänka på inför ett köp. En del kunder är oroliga över folks fördomar om dockor och sexleksaker. Vi på Docklandet älskar dockor och försöker hela tiden normalisera dock-bruk och vi har noll tolerans för bakåtsträvande fördomsfulla viktig-pettrar som stämplar folk eller pekar finger. Vi tar gärna debatter om dockor och älskar att krossa tråkiga fördomar! Vi har sett och hört det mesta!


Vi hoppas att denna artikel gav dig lite mer kött på benen inför ett eventuellt köp av sexdocka! Har du fler funderingar så har vi andra artiklar i webbutiken med mycket information och det går såklart alltid bra att skriva till oss och fråga allt mellan himmel och jord (rörandes dockor) på info@docklandet.se