5000+ nöjda kunder! Alltid fri frakt

0

Din varukorg är tom

Fake Sexdockor Varning

Fake sexdockor varning! Kopior av sexdockor säljs av andra butiker olagligt. Dessa dockor är de vanligaste piratkopiorna.

FAKE SEXDOCKOR

Tyvärr är det väldigt vanligt att butiker säljer piratkopior av sexdockor. Det märke som är absolut mest utsatt för kopior är vår partner WM-Doll. På bilden ovan ser du 6 st olika äldre dockor från WM-Doll som du säkert känner igen från andra butiker. Dessa dockor är de mest kopierade dockorna världen över och kopiorna marknadsförs ofta olagligt med WM-Dolls bilder. 

Det är vanligt att oseriösa dock-butiker säljer fake-dockor och använder felaktiga bilder på dockorna. Det är ovanligt att seriösa butiker använder felaktiga bilder på dockor men det förekommer tyvärr också. De som säljer fake-dockor till högt pris och använder bilder från WM-Doll olagligt är i de flesta fall butiker som huvudsakligen fokuserar på sexleksaker och inte dockor. Sen finns det även en del stora Kinesiska/internationella dockbutiker som säljer fake-dockor.

Vad kännetecknar en fake-docka eller oseriös butik? 

- Dockan har inget märke eller logotyp 
- Dockor har felaktiga/missvisande bilder
- Priset är mycket lägre än motsvarande märkesdocka
- Medföljande tillbehör skiljer sig från standard
- Återförsäljare vill ej svara på frågor om dockmärken
- Återförsäljare är ej listad som officiell partner
- Ingen autentisering-kod medföljer för äkthetskontroll
- Har inget eget lager eller showroom
- Butik utger sig för att vara Svensk eller Europeisk men är baserad i Kina

Utöver detta så är en piratkopierad docka oftast av mycket lägre kvalitet än dockan den försökt imitera. Men det är såklart svårt att veta innan man själv sett dockan. 
 

Vilka dockmärken finns det fake's av? 

Som vi nämnde tidigare så är WM-Doll det absolut mest utsatta märket och så har det varit i några år. Men det finns även kopior av Irontech Doll, Piper Doll, Irokebijin och även någon enstaka Starpery och Zelex. Dessa kopior är inte i närheten av den nivå av kvalitet som originalen ligger på och i vissa fall existerar inte ens en kopia av produkten i fråga utan du får istället en annan billig docka med liknande peruk. 
 

Jag har blivit lurad, kan jag göra något? 

Först och främst så ska man vara medveten om den risk man tar när man som svensk privatperson beställer en billig docka från en tveksam butik. Låter det för bra för att vara sant, så är det oftast det. Svensk köprättslag gäller inte när du handlar av butiker från Kina. Du har ingen ångerrätt eller rätt till kompensation.

Om du däremot till exempel köpt en fake-docka till överpris från en svensk butik och denna produkt dessutom använder sig av felaktiga bilder, då kan du ha rätt till retur och full återbetalning. Vi kommer aldrig prata illa om konkurrenter eller specifika butiker, men det finns ett helt gäng andra svenska butiker som säljer dessa dockor med felaktiga bilder och till överpris. Alltifrån 13 000 kr upp till 20 000 kr. 

Kan en fake-docka ändå vara av ok kvalitet?

Precis som i många andra branscher så är Kina snabba på att skapa piratkopior av populära produkter. Det finns väldigt många fabriker i Kina som endast fokuserar på piratkopior. Såklart är det vissa av dessa aktörer som "lyckas bra" och gör stora vinster och så även många som inte lyckas och går under. De aktörer de går bra för brukar oftast med tiden sadla om och syssla med mer seriös produktion. 

För sexdockor av billigare varianter från mindre kända märken så kan man ibland se att utseenden påminner lite om klassiska populära dockor. I vissa fall handlar det då om en tidigare fake's som tillverkare utvecklat till en egen modell. Man har modifierat ansikte och kropp lite för att få en egen ny produkt. Och sedan tagit nya egna bilder, för att kunna visa upp en korrekt bild av produkten och såklart inte använda andras bilder olagligt. 

Så till huvudfrågan, kan jag ändå få en docka av "ok" kvalitet trots att den är fake eller billig? Svaret är ja (fast riskabelt). Det finns som sagt väldigt många olika varianter av dessa dockor och kvaliteten kan skilja sig som natt och dag. De värsta dockorna är riktigt usla, luktar illa, flottiga, hemska. Sen finns det även finare billiga dockor som kan vara av helt ok kvalitet. Det viktigaste här är att bilderna är korrekta så man ser vilken produkt man kommer att få och att priset är bra.

Att köpa en docka värd 10 000 kr för 19 000 kr i tron om att få en fin WM-Doll. Det är ingen rolig historia och tyvärr orkar många kunder inte ta kampen då utan skäms istället, "biter i det sura" äpplet och går vidare. Detta vet såklart försäljare om som säljer dessa dockor för totalt överpris. 

Kan jag få tag i originalversion av dockorna på översta bilden?

De 6 dockorna som är på bilden högst upp är några av WM-Doll's äldre och mest populära modeller. Vi har inga produkter med dessa bilder i vår butik, men det går jättebra att beställa dessa om så önskas. Första två dockorna är WM-Doll 166 cm C-kupa med huvud #273 (t.ex. Olivia), 3 e bilden (snowboard-tjejen) är WM-Doll 157 cm B-kupa med huvud #159 (t.ex. kropp Juno och huvud Bianca). 4:e och 5:e dockorna har vi inte upplagd då WM inte släppt nya bilder på dessa på flera år (men går ändå att beställa om så önskas). 6:e bilden är WM-Doll kropp 174 cm G-kupa (t.ex. Miranda). Man kan ändra utseende och huvud på våra WM-dockor utan extra kostnad. 

NYHET! Vi har nyligen lagt upp flera av dessa äldre klassiska WM-Dockor i webbutiken. I vår kollektion för märket WM-Doll kan du (lite längre ned på sidan) hitta dessa dockor. Vi kallar dom för "WM-Doll Classics". Priset på dessa är lägsta tillåtna pris och hos Docklandet medföljer även ett extra huvud (gratis). Det går även bra att modifiera dockorna om så önskas. 


Billiga sexdockor från Docklandet

I vår kollektion Billiga sexdockor så kan du hitta dockor från våra lågprismärken DX Value och Aibei Doll. Både dessa märken har några dockor där utseende helt klart är inspirerat av andra dock-modeller från kändare märken. Men båda märkena har även flera dockor som är av helt egen design från grunden. Och både DX Value och Aibei använder sig av helt egna bilder och de har inga dockor eller produktbilder som utger sig för att vara något de inte är. Båda dessa fabriker är stora och många butiker använder andra märken än de vi har på dessa dockor. Det är vanligt att svenska butiker har dockor från DX Value (vårat billigaste märke) fast till mycket högre pris än oss (och med felaktiga bilder från WM). Det finns även ett fabrikat av lägre kvalitet än DX Value som det är vanligt att andra butiker säljer. Vi har inte dessa dockor i vårat sortiment. 

Det finns många fake sexdockor och det gäller att vara försiktigt. Billiga sexdockor från Docklandet

Andra oseriösa butiker som säljer dockor

Det finns några andra svenska butiker som säljer dockor. De flesta är butiker som fokuserar främst på sexleksaker och har ett litet sortiment av dockor på sidan om. Dessa dockor saknar oftast märke, har felaktiga bilder, är av lägre kvalitet och håller ett högt pris. Klassiska fake's med andra ord. Vi på Docklandet garanterar att du alltid kan få en bättre docka från oss till ett lägre pris eller en mycket finare docka för ett likvärdigt pris. Det dyker även titt som tätt upp mindre butiker som fokuserar endast på att sälja dockor. Tyvärr är det vanligt att dessa butiker snor texter och bilder direkt från oss. Har du själv sett en oseriös butik som använder vårat material? Vänligen meddela oss isåfall! Vi är ytterst tacksamma för information/dokumentation. Vi agerar alltid direkt en sådan butik dyker upp.